В Олевській ОТГ закрили два навчальні заклади на карантин

17 вересня відбулось спільне засідання міської та районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де одним з найголовніших питань розглядалось призупиненя навчального процесу у зв’язку з виявленими новими випадками захворювання на коронавірус серед працівників навчальних закладів.

За інформацією заступника начальника відділу освіти, молоді та спорту  Олевської міської ради Алли Гаврилюк з’явилися нові випадки захворювання на COVID-19 серед працівників начачальних закладів у с. Копище та смт Дружба.

Разом з тим було виявлено багато осіб, які контактували з хворими у яких підтверджено COVID-19. Тому, для того, щоб обірвати вірогідні ланцюжки поширення хвороби, комісією було вирішено закрити Копищенську ЗОШ та Дружбівський НВК на карантин на 14 днів та перевести навчальні заклади на дистанційне навчання.

Олевський районний сектор Управління ДСНС України в Житомирській області найближчим часом здійснить санітарну обробку та дезінфекцію дезінфікуючими та стерилізуючими засобами місця де знаходились та працювали хворі.

Наразі  встановлюються особи, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію та проводяться ПЛР-дослідження.

Нагадуємо, що за даними Житомирського обласного центру, станом на 17 вересня 10.00 год.  в Олевському районі  19 активних лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. З них 6 перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Олевської лікарні, всі інші лікуються амбулаторно вдома.

Пам’ятайте! Аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил:

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту