Кубок «Пам’яті Владислава Рудіка»

 

27 лютого в спортивному залі Олевського ЦХЕТУМу відбувся турнір з ММА та джиу-джитсу на кубок «Пам’яті Владислава Рудіка», організований Олевською міською радою, Олевською МО ВФСТ «Колос», Житомирською обласною федерацією джиу-джитсу та Олевським відокремленим підрозділом Житомирської обласної федерації джиу-джитсу.

На заході також були присутні: міський голова Сергій Лисицький, заступник міського голови Юрій Данюк, голова Олевської МО ВФСТ «Колос» Володимир Рабош, голова Житомирської обласної федерації Іван Тимощук, близькі родичі покійного Владислава Рудіка – батько Олег Миколайович Рудік, сестра Світлана. Змагання проводились між найсильнішими борцями з джиу-джитсу нашої області: збірні команди – «Житомир -1», «Житомир-2» та «Олевськ».

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Владислава Рудіка.

Відкрив турнір Олевський міський голова Сергій Лисицький, який у своєму виступі висловив слова вдячності батьку покійного Владислава, за те, що виховав сина, який був прикладом для наслідування здорового способу життя, а учасникам турніру побажав успіху і поваги один до одного та вручив спортивний інвентар олевським спортсменам.

Вперше за всю історію спортивних змагань в Олевську відбувся показовий, але справжній бій по змішаному єдиноборству, в якому зустрілися дворазовий чемпіон України, чотирьохразовий переможець міжнародних турнірів, майстер спорту Максим Трохимчук (смт.Рокитне) та срібний призер Чемпіонату України з бойового самбо Андрій Кондратюк (м.Олевськ). Напружений,  видовищний поєдинок, закінчився бойовою нічиєю. Цим боєм спортсмени показали, що ані вік, ані вагова перевага не перешкоджають досягати результатів та професійно займатися спортом. Мета цього поєдинку  – популяризація бойових мистецтв серед молоді. Після бою ініціатор турніру Андрій Кондратюк зізнався, що з покійним Владиславом Рудіком у них були дружні стосунки.

«Ми часто тренувалися в одному спортзалі, а ще Влад два рази рятував мені життя, він був не тільки найкращим культуристом, а й дуже хорошою людиною і професійним лікарем. Царство Небесне йому! Також хочу подякувати міському голові Сергію Івановичу Лисицькому за підтримку у проведенні даного турніру та всім спонсорам», – зазначив Андрій Кондратюк.

Загалом у змаганнях з джиу-джитсу взяли участь 22 учасники. У категорії 60 кг. переміг Шамсудін Назамаєл (“Житомир-1”) , другим став Юрій Сипливий (“Житомир-2”), третім Олександр Ренкас (“Олевськ”). У категорії 65 кг. перемогу здобув Назарій Чернецький (“Житомир-1”), друге місце у Ярослава Жеребила (“Олевськ”), третє – у Ставинського Івана (“Житомир-2”). У категорії 70 кг. перемогу виборов  Венгловський Павло (“Житомир-1”), друге місце посів Дмитро Редько (“Олевськ”) третє Кирил Дола (“Олевськ”). В категорії 76 кг. перше місце в Чечеля Владислава (“Житомир-1”), друге місце зайняв  Оверковський Тимофій (“Житомир-2”) , третє місце посів Харченко Владислав (“Олевськ”). У категорії 83 кг. + чемпіоном став Литвинов Ігор (“Житомир-1”), друге місце у Шевчука Вадима (“Житомир-2”) , третє місце не визначено, через зняття спортсменів з турніру.

В абсолютній першості, третє місце посів Литвинов Ігор, друге місце здобув Оверковський Тимофій, а абсолютним Чемпіоном турніру став – Назарій Чернецький. В командному заліку чемпіонами стали спортсмени “Житомир-1», друге місце в олевчан , третє в команди “Житомир-2».

Сутички між хлопцями були настільки видовищними, що навіть глядачі, які вперше були на турнірі захоплено спостерігали за професійними та філігранними прийомами спортсменів. В залі відчувалась дружня атмосфера та спортивний азарт.

По закінченню турніру міський голова Сергій Лисицький  висловив подяку всім учасникам турніру та разом з організаторами змагань вручив призерам та переможцям медалі, призи та преміальні 1-ї, 2-ї та 3-ї категорії, призи та премії учасникам поєдинку з ММА, а команда-чемпіон «Житомир-1» отримала головний приз – Кубок «Пам’яті Владислава Рудіка».

Довідково: Владислав Рудік  22.09.1986 року народження працював хірургом-травматологом в Олевській міській лікарні. Ще під час навчання в Тернопільському державному медичному університеті почав активно займатися спортом. В Олевській територіальній громаді його знали не тільки, як культуриста, а й чуйну, добру людину та професійного лікаря, який допоміг багатьом людям. 16 листопада 2020 року внаслідок тяжкої хвороби обірвалося його життя. Світла та вічна пам’ять!

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту