На Олевщині розпочалась підготовка до відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

25 березня в актовому залі міської ради міський голова Сергій Лисицький зібрав робочу групу по підготовці з відзначення в Олевській громаді 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Зазначимо, що 26 квітня 2021 року виповниться 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Під час наради присутні обговорювали про виконання плану заходів, пов’язаних із 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 року №170-р.

Члени робочої групи внесли свої пропозиції щодо відзначення пам’ятної дати. Зокрема, планується встановлення та відкриття, 26 квітня, пам’ятнику «Героям Чорнобиля» біля приміщення Олевського районного сектора Управління ДСНС. Також передбачено проведення урочистої частини з нагородженням відзнаками, орденами та медалями ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. До переліку запланованих заходів увійшло і проведення мітингів-реквіємів, зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, в закладах освіти планується проведення тематичних годин, виставок, конкурсів, уроків пам’яті та інші соціальні заходи.

Метою цих заходів є підвищення обізнаності громадян про аварію на Чорнобильскій АЕС та вшанування пам’яті людей, які загинули внаслідок цієї катастрофи.

Також присутні обговорили проблемні питання ліквідаторів чорнобиля, зокрема про організацію санаторно-курортного лікування постраждалих громадян внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту