Сергій Лисицький взяв участь у онлайн засіданні комісії з розгляду пропозицій щодо визначення переліку опорних закладів охорони здоров’я

Сьогодні, 30 березня, відбулось онлайн засідання комісії з розгляду пропозицій щодо визначення переліку опорних закладів охорони здоров’я та погодження планів розвитку госпітальних округів по розгляду пропозицій щодо включення КНП «Олевська центральна лікарня», КНП Малинська міська лікарня», КНП «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка» до переліку опорних закладів охорони здоров’я.

У засіданні взяли участь: перший заступник Міністра Ірина Садов’як, голова госпітальної ради Наталія Остапченко, народний депутат України Арсеній Пушкаренко, міський голова Сергій Лисицький, його заступники Василь Ковальчук та Юрій Данюк, головний лікар КНП «Олевська ЦД» Олег Казюк, та ін.

Варто зазначити, що  Кабінет міністрів України затвердив перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року. Про це було зазначено у постанові КМУ від 15 січня 2020 року. до даного переліку Олевська лікарня та інші вище зазначені заклади не були включені. Тому керівництво громади доклало всі зусилля аби посприяти у вирішенні цього питання та включити Олевську лікарню до складу опорних.

Під час засідання Наталія Остапченко презентувала план розвитку Житомирського госпітального округу.

Керівники лікарень розповіли про плани розвитку медичних закладів. Олег Казюк у своєму виступі довів до учасників позицію, чому Олевська ЦЛ має бути опорною. Серед основних аргументів наголошувалося на складному та віддаленому географічному розташуванню Олевщини, зокрема сільських населених пунктів до найближчої планової опорної лікарні на відстані 120-150 км., що не відповідає основним вимогам медичної реформи. Крім того, територією району проходять такі потенційно аварійно-небезпечні об’єкти, як: автомобільні дороги загального користування державного значення М-07 «Київ-Ковель» та територіальна Т 06-05 «Пункт пропуску Майдан-Копищанський» – Олевськ-Ємільчине, північна гілка Південно-західної залізниці.

Після всіх пропозицій та обговорень питань було вирішено, що члени госпітальної ради детальніше розглянуть презентації планів розвитку медичних закладів та приймуть відповідне рішення щодо включення лікарень до складу опорних медичних закладів.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту