Виставка образотворчого мистецтва в Олевському ЦХЕТУМі

Напередодні Всесвітнього дня мистецтва, яке відзначають 15 квітня, заступник міського голови Юрій Данюк разом з начальником відділу освіти, молоді та спорту Валерієм Левченком відвідали виставку образотворчого мистецтва в приміщенні центру художньої естетичної творчості учнівської молоді.

Зазначимо, що виставка відбулась з нагоди присвоєння звання “Зразковий художній колектив”.

Досягнувши певних результатів в творчості, діти вирішили продемонструвати свої роботи на виставці, де були представлені живопис та вироби декоративно-прикладного мистецтва.

Протягом п’яти років вихованці гуртка здобували призові місці на обласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях.

На початку заходу всі присутні переглянули відео про творчі будні юних художників та схвальні відгуки батьків про керівника художнього гуртка Тетяну Басюк.

Адже саме керівник, який «горить своєю справою» може розпізнати здібності, спрямувати та розвинути талант у своїх вихованців.

Усіх запрошених талановиті діти потішили гуморесками та танцями, а запрошеним гостям вручили альбом з фотографіями робіт.

Тетяна Басюк знайомила гостей з роботами юних художників, пояснювала присутнім про особливості написання картин олійними фарбами, аквареллю, акрилом та техніки нанесення фарби на полотно.

«У кожної дитини є свій «почерк», хтось полюбляє малювати пензлем, хтось мастихіном, а хтось і пальчиками» – зазначила Тетяна Басюк.

На гуртку діти вивчають як класичний живопис так і сучасні техніки декоративно-прикладного мистецтва: графічний малюнок, декупаж з використанням кракелюру, вироби з фоамірану та інше.

Створюючи свої шедеври вихованці вчаться витримці, бути впевненими в собі, не боятися робити помилки.

Варто зазначити, що багато випускників гуртка продовжують навчання у вищих навчальних закладах художнього напрямку, що свідчить про високий рівень підготовки у центрі.

Гості були вражені прекрасними витворами мистецтв і наприкінці заходу з директором ЦХУТУМу Артемом Курбеком обговорили питання про перспективу створення в майбутньому додаткових гуртків, щоб якомога більше дітей могли знайти собі цікаві заняття та розвинути свої здібності.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту