У КНП «Олевський ЦПМД» триває поточний ремонт з облаштування та реконструкції будівлі

Відповідно до умов Національної служби здоров’я, через відсутність доступності для маломобільних груп населення з медзакладами можуть не укласти контракти для фінансування.

Про такі інклюзивності будівель медичні заклади були повідомлені ще у 2018 році. Доступними мають бути всі місця надання медичних послуг закладів усіх форм власності.

Тож заклади, які у 2021 році планували укласти договір з НСЗУ, мали забезпечити фізичну доступність своїх будівель для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп.

Тобто про вимогу щодо доступності, яка стала обов’язковою з 2021 року, медзакладам повідомляли ще у 2018 році. 

Тому на початку 2021 року потрібно було швидко вирішувати проблему доступності в Олевському ЦПМД.

Місцева влада активно почала вирішувати важливу проблему громади. Міський голова Сергій Лисицький організувавши роботу так, що в найкоротший термін будівлю Олевського ЦПМД було облаштовано для маломобільних груп населення відповідно до будівельних норм і правил.

Варто зазначити, що роботи виконувались як за кошти міського бюджету, так і за благодійні кошти міського голови та керівництва громади.

Також поточний ремонт вхідної групи з облаштування доступності для маломобільних груп населення було зроблено у фельдшерських пунктах Олевської ТГ в с.Кам’янка, с. Кишин, смт Дружба, с. Зольня та с. Жубровичі.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту