Пам’ятні заходи до річниці катастрофи на ЧАЕС

Сьогодні виповнюється 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства.

Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше – трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.

З метою виховання у підростаючого покоління поваги до трагічних подій у Чорнобилі, в Олевській громаді здійснено ряд заходів з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, а саме: в навчальних закладах для учнів молодших класів проведено уроки пам’яті та виховні години, а для старшокласників організовано перегляд тематичних відео та фільмів в онлайн-режимі у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Для читачів Олевської публічної  бібліотеки була презентована книга Ольги Пилипчук «Відголосся Чорнобильських дзвонів», яка присвячена 35-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Презентація відбулась онлайн, переглянути її можна перейшовши за посиланням.

У Свято-Миколаївському храмі пройшло заупокійне богослужіння за загиблими та померлими в наслідок Чорнобильської катастрофи, у якому взяли участь міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк та ліквідатори.

Також в актовому залі міської ради учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС було вручено подяки та грошові винагороди від народного депутата України Володимира Арешонкова.

Поважаючи мужність, самовідданість і професіоналізм учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, міський голова  Сергій Лисицький вручив пам’ятні медалі та подяки Олевської міської ради.

Керівництво громади разом з ліквідаторами вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля», який був встановлений напередодні.

Цей день увійшов в історію і проголошений Міжнародним днем пам’яті про чорнобильську катастрофу.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту