Чисто там, де не смітять

У процесі своєї життєдіяльності людина, навіть не бажаючи, та все ж є причиною того, що кількість сміття невпинно збільшується. Тому, проблема сміття є важливою і актуальною на сьогодні.

Кожен українець щороку створює близько 200-250 кг твердих побутових відходів, а жителі більших міст – 330-380 кг, і ці обсяги щороку збільшуються на 20%. Традиційно все сміття накопичується в одному відрі й викидається до контейнера, а потім вивозиться на смітники чи полігони.

На початку квітня під керівництвом заступника міського голови Сергія Гончара бригада благоустрою міської ради на чолі з  новопризначеним майстром Василем Осипчуком провела масштабну роботу на Олевському сміттєзвалищі.

Цілий тиждень за допомогою людської праці та спецтехніки було вичищено в’їзд до звалища та поставлено огорожу, щоб кожен, кому потрібно під’їхати і викинути сміття зміг зробити це у спеціально відведеному для цього місці.

Проте люди все одно викидають сміття біля огорожі сміттєзвалища не доїхавши декілька метрів.

І знову бригада благоустрою загрібала, розчищала навали хаотично розкиданого сміття.

Ми сваримо владу та нарікаємо на комунальників, не дивлячись на самих себе. Та щось добре завжди починається з кожного з нас.

Поки кожен не почне із себе, місто і надалі буде грузнути в нескінченних купах сміття.

Всі разом ми засуджуємо вчинки людей, які чи то з невихованості чи то з поганої звички, засмічують природу – ліси, поля,  річки, автошляхи.

Змінюючи природу, людина повинна передбачати наслідки і вразі необхідності запобігати їм. Якщо кожна людина задумається про це і перестане викидати сміття куди попало, то світ стане чистішим. Потрібно не забувати також про екологічне виховання молодшого покоління.

Чинним законодавством передбачено відповідальність за викидання сміття в не відведених для цього місцях.
Накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (ст. 152 КУпАП)

За будь-яких умов у боротьбі зі сміттям вирішальну роль відіграє особисте ставлення кожного з нас до цієї проблеми.

Тільки так ми зробимо чистішим і красивішим наше місто.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту