З 1 червня обмежать рух вантажівок у спеку

З 1-го червня вводиться сезонне обмеження руху автотранспорту автодорогами державного значення Житомирської області за температури повітря вище 28 ºС.

З метою запобігання утворенню деформацій і руйнувань дорожнього покриття автошляхів у період спекотної погоди, з 1 червня 2021 року на території Житомирської області вводиться сезонне обмеження руху автотранспортних засобів масою понад 24 т і навантаженням на вісь більше 7 т автомобільними дорогами загального користування державного значення з 11:00 до 23:00 години за температури повітря вище 28 ºС.

На автошляхах встановлюються відповідні інформаційно-вказівні та заборонні дорожні знаки.

Контроль за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень руху великовагових транспортних засобів здійснюватиметься обласними управліннями Укртрансбезпеки та патрульної поліції.

Перечекати спекотну пору доби можна в місцях тимчасової стоянки транспортних засобів на майданчиках в смугах відведення доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Служба автомобільних доріг у Житомирської області закликає перевізників та водіїв з розумінням і відповідальністю поставитись до встановленого обмеження руху, основною метою якого є збереження автошляхів. Адже під впливом динамічних навантажень за підвищеної температури повітря конструкція дорожнього одягу може різко втрачати несучу здатність, що призведе до погіршення безпечних і комфортних умов руху автошляхами краю.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту