Прийміть дитину у родину!

На даний час на території Олевської територіальної громади створено та функціонує 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає і виховується 8 дітей-вихованців, та 7 прийомних сімей, в яких проживає та виховується 13 прийомних дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під соціальним супроводом працівників КУ «Центр соціальних служб» Олевської міської ради.

Що ж таке прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу?

Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4-ох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу — окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільним  проживанням від 5 до 10 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та враховуючи рідних дітей.

Прийомним батькам/батькам-вихователям щомісячно виплачуються кошти на харчування прийомних дітей, придбання для них одягу, взуття, м’якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо у розмірі 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку.

Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 4802 грн. (1921х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987,5 грн. (2395х2,5).

Також надається щомісячно грошове забезпечення прийомним батькам/батькам-вихователям у розмірі 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну прийомну дитину/дитину-вихованця за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях/дитячому будинку сімейного типу.

Крім того здійснюється сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування одному з прийомних батьків/батьків-вихователів за рахунок коштів, передбачених у загальному фонді державного бюджету.

Прийомні батьки, батьки-вихователі є законними представниками прийомних дітей на підприємствах, в установах та організаціях, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей, дітей-вихованців.

 Всіх, кого зацікавила інформація просимо

звертатись до комунальної установи «Центр соціальних служб» Олевської міської ради за адресою:

місто Олевськ вулиця Володимирська, 1, роб. тел. 2-16-65, моб. тел.068 760 7934.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту