Олевщина отримала новий автомобіль із сучасним реанімаційним обладнанням

14 червня Житомирський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав другу частину з анонсованих раніше 45 сучасних спеціалізованих автомобілів, які вже незабаром розпочнуть роботу в громадах Житомирщини.

Техніка придбана за рахунок коштів НСЗУ Національна служба здоров’я України та Міністерство охорони здоров’я України. Вартість одного спеціалізованого автомобіля швидкої допомоги понад 2 мільйони гривень.

Для Олевського відділення також передано ключі від нового автомобіля із сучасним реанімаційним обладнанням.

Варто зазначити, що оновлення парку швидких є частиною ініціатив Президента України Володимира Зеленського по розвитку медичної системи нашої країни.

Нові швидка – це можливість надавати допомогу пацієнтам вчасно та не витрачати жодної дорогоцінної хвилини. Адже з 1 січня у країні змінилися нормативи доїзду екстреної допомоги: 10 хвилин у критичних випадках і 20 хвилин – в екстрених.

Особливість цих автомобілів також у тому, що медичний салон конструювали з урахуванням потреб та побажань медиків, які брали безпосередню участь у розробці. При цьому медичне обладнання дозволяє медикам зручно працювати з ним не тільки у «швидкій», але і за її межами. Все зроблено для комфортної та ефективної роботи медперсоналу.

Нові реанімобілі оснащені кардіографом, дефібрилятором, пульсоксиметром, інфузоматом та іншим необхідним для роботи медичних працівників.

Крім того, машини забезпечені кисневими балонами. Це дозволяє транспортувати хворих на COVID-19 жителів області.

Особливо такі реанімобілі актуальні, коли важкого хворого з корона вірусом потрібно перевезти в Житомир із району і йому потрібна безперебійна та постійна подача кисню.

Щира подяка народному депутату України Арсенію Пушкаренку, голові Житомирської обласної адміністрації Віталію Бунечко та голові Житомирської обласної ради Володимиру Федоренко за постійну підтримку та співпрацю.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту