Заступник міського голови особисто обстежив сім’ї, які потрапили у складні життєві обставини

Завдання, яке поставлено державою перед соціальними службами – не вилучати дитину з сім’ї, а подолати кризу в сім’ї, допомогти батькам виправитися, надати їм соціально-правову допомогу  і не допустити виходу дитини з родини. І сьогодні це найголовніша мета спеціалістів соціальних служб.

Робота з  батьками, які неналежно виконують батьківські обов’язки – це та ділянка, де потрібно бути завжди зібраним, компетентним і пильним. Тут не можна допускати помилок, бездушшя і безвідповідальності. За всім цим стоїть  життя і здоров’я дитини.

Заступник міського голови Юрій Данюк спільно зі спеціалістами служби у справах дітей та фахівцями Центру соціальних служб Олевської міської ради 19 липня провели обстеження умов проживання сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Обстежені житлово-побутові умови родин, які проживають в м. Олевськ та с. Лопатичі.

В деяких сім’ях є позитивна динаміка. Батьки дослухаються до рекомендацій, ведуть здоровий спосіб життя, створюють належні умови для проживання дітей, відповідальніше ставляться до виконання батьківських обов’язків.

Служба у справах дітей та Центр соціальних служб Олевської міської ради завжди готові прийти на допомогу кожній родині, яка перебуває в складних життєвих обставинах.

Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. Не реагують та ігнорують надані їм рекомендації, продовжують зловживати спиртними напоями, вести асоціальний спосіб життя та безвідповідально ставитися до виконання  батьківських обов’язків. Відносно двох осіб було вирішено винести питання на розгляд комісії органу опіки та піклування Олевської міської ради, щодо неналежного виконання батьківських обов’язків.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, умови проживання відповідають нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під постійним  контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах для гармонійного розвитку дітей.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту