Відбулось друге пленарне засідання 9 сесії Олевської міської ради VIII скликання

22 липня відбулось друге пленарне засідання 9 сесії Олевської міської ради VIII скликання.

На порядку денному було розглянуто одне питання про звіт старост Олевської міської територіальної громади.

Перед початком засідання міський голова Сергій Лисицький надав слово генеральному директору Олевського ЦПМД Наталії Мельчинській, яка наголосила на важливості вакцинування населення проти коронавірусної інфекції.

Наразі вся Україна готується до третьої хвилі пандемії корона вірусу. ВООЗ минулого тижня вже заявила про збільшення випадків захворювання в усьому світі і пов’язує це з поширенням штаму «Дельта», який значно легше передається, ніж інші штами.

Тому найефективнішим способом захисту буде повна вакцинація себе та своїх рідних. В Україні працює вже понад 200 центрів масової вакцинації від COVID-19, де можуть щепитися всі охочі.
Щодня в Олевському ЦПМД активно проходить вакцинація проти СOVID-19 вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. Дана вакцина схвалена ВООЗ, з доведеною ефективністю та надходить в достатній кількості. Вакцинації підлягає все населення України віком від 18 років.

Далі присутні перейшли до порядку денного, де заслухали виступи всіх старост Олевської міської ТГ за І півріччя. Згідно Положення «Про затвердження Положення про старосту села (сіл, селища) Олевської міської територіальної громади Житомирської області» староста раз на пів року має звітувати про свою роботу.

Старости розповіли як вони беруть участь у засіданнях виконавчого комітету міської ради, приймають від громадян заяви, видають довідки, згідно із чинним законодавством,ведуть діловодство, облік, проводять благоустрій села та святкові заходи, тощо.       

Після заслуханих доповідей, заступники міського голови Василь Ковальчук та Юрій Данюк проаналізували звіт усіх старост та зазначили, що найбільш проблемні питання вони так і не озвучили та не почали їх вирішувати, адже заступники особисто їздили по всіх населених пунктах громади, щоб вивчити всі проблеми.

Керівництво громади наголосило на тому, що старости також мають шукати вирішення проблемних ситуацій, які виникають у населених пунктах, шукати альтернативи, відстоювати інтереси громадян, забезпечувати приріст надходжень до місцевого бюджету, а також забезпечувати належний санітарний стан старостинського округу, а також подавати пропозиції до тих чи інших планів та вирішення проблем жителів сіл та селищ.

Тому депутатами було прийнято рішення визнати незадовільними звіти старост Олевської міської територіальної громади за І півріччя.

Наступне звітуванням старост буде проведено через три місяці.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту