Олевська районна філія Житомирського обласного центру зайнятості провела семінар та тренінг для безробітних

В рамках реалізації загальнонаціональної кампанії «Працюй безпечно» та з нагоди  Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, 20 та 29 липня  було проведено інформаційний семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» та тренінг для осіб з інвалідністю «Відчуй себе впевнено», учасниками яких були безробітні, які перебувають на обліку в Олевській районній філії Житомирського обласного центру зайнятості.

Долучились до заходів також представники «Центру соціальних служб» Олевської міської ради, а саме: заступник директора – начальник відділу соціальної роботи  – Тетяна Помін (20 та 29 липня), фахівець із соціальної роботи – Галина Талах (20 липня) та провідний психолог – Надія Гусаревич (20 липня).

Фахівці розповіли учасникам заходу як розпізнати ситуацію торгівлі людьми, ознайомили з формами торгівлі людьми, надали інформацію про можливі ризики виїзду за кордон при пошуку роботи. Проінформовано про ознаки торгівлі людьми, «біле рабство» та  «контрабанду людьми». Присутнім пояснили, що робити, і, як поводити себе у життєвих ситуаціях, щоб уникнути такої сучасної форми рабства.

Сьогодні спільним завданням центру зайнятості та соціальних служб залишається забезпечення реалізації права на легальну працю наших громадян як в Україні, так і за її межами, а також стати надійними помічниками у пошуку роботи.

Провідний фахівець з профорієнтації Тетяна Корнєйчук ознайомила усіх присутніх з основними перевагами легальної зайнятості і найбільш поширеними різновидами шахрайства зі сторони роботодавця, економічною експлуатацією, торгівлею людьми та її наслідками.

Торкнулися питання щодо законодавства України у сфері працевлаштування за кордоном та правовий захист громадян, а також про організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном.

Присутні дізнались про можливість легального працевлаштування українських працівників в країні Ізраїль. Усі бажаючі могли ознайомитись з довідником прав іноземних робітників розробленим ізраїльським центром обслуговування та інформації.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту