Ремонт їдалень у школах громади

Тема шкільного харчування дуже актуальна та важлива для нашої громади. Це і якість харчових продуктів, і «старе» меню, яке не переглядалось роками, і стан приміщень харчоблоків у школах.

 «На першому місці – це здоров’я дітей та їх харчова безпека. Міською радою на сесії було прийнято рішення виділити кошти з міського бюджету на ремонт приміщень харчоблоків у чотирьох їдальнях, які, скажімо, не відповідали сучасним вимогам», – прокоментував заступник міського голови Юрій Данюк.

Спішимо поділитися результатами роботи. Закінчено капітальний ремонт приміщень шкільних їдалень у Корощинській та Зольнянській школах. Триває ремонт харчоблоку у Варварівській ЗОШ, стартували ремонтні роботи у їдальні Олевської ЗОШ №2. Зроблено поточний ремонт даху харчоблоку Копищанської школи.

Днями міський голова Сергій Лисицький разом із начальником відділу освіти, молоді та спорту Валерієм Левченком відвідали регіональний форум під назвою «Реформа системи шкільного харчування» за участю Першої леді України Олени Зеленської.

«Впевнений, що ми зможемо реалізувати реформу в громаді. Підвищити загальний середній рівень харчування в навчальних закладах громади РЕАЛЬНО. І ми це зробимо», – підсумував поїздку Сергій Лисицький. Читайте детальніше, натиснувши на коментар.

Довідково. З ініціативи дружини Президента в Україні започатковано реформу шкільного харчування. У травні цього року презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв. Крім того, збільшено кількість фруктів та м’яса в раціоні. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня.

У липні Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у серпні заявив, що уряд виділить громадам 400 млн грн для підтримки реформи харчування.

На фото: ремонт приміщення харчоблоку Варварівської ЗОШ

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту