Діти із багатодітних малозабезпечених сімей отримають по 2 тисячі гривень – постанова уряду

За ініціативи Президента Володимира Зеленського уряд схвалив рішення про виплату 2 тисяч гривень на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої родини, яка станом на 1 серпня цього року досягла віку 6-18 років. Жодного звернення подавати не потрібно. Виплати будуть проведені органами соціального захисту населення автоматично.

Згідно з п. 3 Порядку одноразова грошова допомога виплачується багатодітним сім’ям, які станом на 1 серпня 2021 р. є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Допомога призначається на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої сім’ї, яка станом на 1 серпня 2021 р. має вік 6-18 років (включно).

Одноразова грошова допомога надається у розмірі 2000 гривень на кожну дитину. Виплата проводиться за матеріалами справ одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з числа багатодітних сімей без звернення таких одержувачів. Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення перерахують бюджетні кошти на рахунки одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, відкриті в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”.

Розмір одноразової грошової допомоги не включається під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї (домогосподарства).

Фото: взято із “Урядовий портал”

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту