Комісія перевірила стан готовності закладів освіти Олевської ТГ до навчального року

З 17 по 27 серпня проходила комісійна перевірка стану готовності шкіл та дитячих садочків громади до нового 2021-2022 навчального року. Міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк, начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко та начальник Олевського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Людмила Козловець відвідали заклади середньої і дошкільної освіти,  перевірили стан і якість ремонту приміщень, стан прилеглих територій, спортивних майданчиків та стадіонів. Однією з обов’язкових умов було обстеження готовності закладів освіти до роботи в умовах карантинних обмежень та забезпечення безпеки життєдіяльності усіх учасників освітнього процесу. Перевірялася підготовка закладів освіти і до опалювального сезону.
Комісія оглянула приміщення закладів – це і класні кімнати, і харчоблоки, і пришкільні території, ігрові майданчики, а також котельні і господарські кімнати; ознайомилася з навчальними планами роботи, провела моніторинг дотримання керівниками освітніх установ правил пожежної безпеки. В ході перевірки особливу увагу було приділено питанню якісного водопостачання, енергозбереження та утеплення, а також облаштуванню початкових класів відповідно до вимог «Нової української школи» та створення якісного нового освітнього простору.

«Плануємо реконструкцію харчоблоку Копищенської ЗОШ, майже закінчено централізоване опалення в Юрівської ЗОШ. У Варварівській школі закінчуємо ремонт харчоблоку, який буде відповідати стандартам системи «ХАСП». Закінчується ремонт харчоблоку в Олевській школі №2. В Олевському дитячому садочку № 1 плануємо відновити паркан. Поступово будемо максимально приділяти увагу кожному навчальному закладу як середньої, так і дошкільної освіти», – повідомив міський голова. За його словами, це лише частина планів на найближчий час.

«За власні кошти придбали бруківку та передаємо в декілька шкіл для облаштування подвір’їв», – додав Сергій Іванович.

Усі навчальні та виховні заклади продемонстрували належну готовність до нового 2021 – 2022 навчального року, що було відмічено комісією під час перевірки. Заклади, в яких виявлено недопрацювання, найближчим часом мають їх усунути.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту