Міська рада модернізувала систему централізованої очистки води. Якість води покращиться в 10 разів

Забезпечення населення якісною питною водою – питання важливе та нагальне, адже від цього залежить здоров’я людей. Централізованим водопостачанням користується третина населення Олевська, всі комунальні установи. Природно вода у нашому регіоні має завищений вміст заліза, тому потребує процесів знезалізнення. У міській раді прийняли рішення встановити сучасне обладнання, яке і забезпечить якісну очистку води.

На станції знезалізнення в Олевську завершують встановлювати нові сучасні фільтри знезалізнення та знезараження. Із процесом робіт ознайомились міський голова Сергій Лисицький, секретар міської ради Сергій Мельник та керуючий справами виконавчого апарату Володимир Дворецький.

На проєкт «Реконструкція станції 2-го підйому (1 черга) із застосуванням новітніх технологій та встановленням обладнання з доочистки та знезалізнення питної води в системі централізованого водопостачання» з міського бюджету виділили близько 1 млн грн.

За словами головного інженера ТОВ «Олевське орендне підприємство теплових мереж» ( яке надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення) Олексія Панченка, наразі вміст заліза у воді становить 1 мг/л, що є найвищим показником норми. Після встановлення фільтрів цей показник буде становити 0,2 мг/л. Згідно Державних санітарних норм таку воду можна буде споживати як питну. Це означає, що якість води споживачів централізованого водопостачання покращиться в 10 разів.

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту