В Олевську відбулись заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України

14 жовтня – особлива дата для кожного українця. У день християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми вшановуємо захисників рідної землі.

День захисника та захисниць України – свято, яке уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів батьківщини на всіх етапах її історії.

Впродовж останніх буремних подій ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, який демонструють українські військові на Сході України. Героїчні подвиги наших захисників назавжди залишаться в народній пам’яті, а самовідданість та віра в перемогу надихатимуть нас і надалі, додають сил та наснаги йти вперед та перемагати!Зранку, на знак вшанування пам’яті захисників України відбулося покладання квітів до Меморіала учасникам-воїнам АТО, пам’ятного знаку встановленого з нагоди 70-річчя проголошення Олевської республіки, Обеліска Слави та пам’ятника Воїнам-Афганцям.

Згадаймо поіменно тих Героїв, які ціною власного життя виборювам нам мирне майбутнє: Ковальчук Олександр (Лопатичі), Ярошенко Сергій (Радовель), Шепетько Сергій (Сущани), Гайченя Микола (Олевськ), Шибецький Петро (Білокоровичі), Хоречко Микола (Радовель), Мосійчук Анатолій (Кам’янка), Шеремет Василь (Майдан), Тимощук Ігор (Лопатичі), Єпіфанович Олександр (Рудня-Бистра).

 

Вшановували Героїв квітами та хвилиною мовчання керівництво міської ради на чолі з міським головою Сергієм Лисицьким разом із головою та учасниками Спілки АТО.

У цей день міська рада висловлює щирі співчуття родинам загиблих захисників та слова підтримки тим, хто обороняє Батьківщину сьогодні. Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам!

З нагоди свята в актовому залі міської ради вітали та вручали нагороди учасникам бойових дій Олевської громади, які, починаючи з 2014 року, захищали рідну землю на Сході України.Міський голова Сергій Лисицький привітав присутніх зі святом та подякував захисникам за їхню мужність і героїзм, які вони проявляли і проявляють, захищаючи незалежність та цілісність України. З нагоди свята міський голова вручив більше 40 подяк та грошових нагород учасникам АТО і ООС. Також грошові допомоги від Олевської міської ради отримали сім’ї загиблих воїнів.

Вітали захисників також народний депутат України Володимир Арешонков, заступниця голови Коростенскої РДА Лариса Хоречко, депутат обласної ради Олег Казюк, керівники Олевських лісгоспів Сергій Вовк та Володимир Мазарчук, голова профспілкового комітету ДП «Білокоровицьке лісове господарство» Микола Конончук та т. в.о. начальника другого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гергало.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту