Встановлення «червоного» рівня епіднебезпеки, вакцинація, забезпечення лікарні медичним киснем та продовження канікул до 7 листопада – комісія ТЕБ і НС

28 жовтня під головуванням міського голови Сергія Лисицького відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської ТГ.

На комісії розглядалось п’ять питань: про встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Олевської територіальної громади; про забезпечення киснем закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із гострою респіраторною хворобою COVID-19; про продовження канікул у школах до 7 листопада; про дозвіл на продовження занять з індивідуального практичного водіння в 11 класі з професії «Водій автотранспортних засобів категорій «В» і «С»; про проведення II етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін.

Про стан захворюваності на COVID-19 в громаді, вакцинацію населення доповідала генеральний директор КНП “Олевський центр первинної медичної допомоги” Наталія Мельчинська. За її словами, люди почали хворіти частіше, а кількість бажаючих вакцинуватися збільшилась.  З 1 жовтня Центром ПМД зроблено 958 ПРЛ-тестувань, з них у 387 людей виявлено коронавірусну хворобу, з яких 52 – це діти. Лише за останній тиждень зроблено 258 ПРЛ-тестів, у 96 виявлено ковід, серед яких: від 0 до 6 – 16 дітей, від 6 до 15 – 36 дітей.

Наразі у пункті щеплення Олевського ЦПМД є 1 тисяча доз вакцин Пфайзер і Коронавак. Першою дозою вакцинувалось 7427 жителів громади (21,2%).  Пункт щеплення працює за графіком: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 16:00 год.; субота-неділя з 9:00 до 12:00 год.

Головний лікар Олевської центральної лікарні Олег Казюк зазначив, що всього в лікарні перебуває 61 хворий, з них 35 – на кисневій підтримці. За його словами, критичної ситуації із забезпеченням кисню не має.

Міський голова зазначив, що днями були проведені переговори із ТОВ «Пержанська рудна компанія», яка, згідно соціальної угоди, готова виділити 1,5 мільйони гривень на придбання кисневої станції для інфекційного відділення лікарні. Наразі, міська рада очікує, коли кисневі станції з’являться у продажу. 

З 30 жовтня на території Олевської ТГ діють обмежувальні заходи передбачені «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим, в Олевській міській раді тимчасово призупинено прийом громадян.

Канікули у закладах громади продовжено до 7 листопада. Нагадуємо, що освітні заклади можуть працювати у «червоній зоні» за умови 100 % вакцинації.

З урахуванням того, що всі педагогічні працівники Олевського МНВК  вакциновані 2 дозами (100%) було вирішено дозволити заняття з практичного водіння для учнів 11 класу з професії «Водій автотранспортних засобів категорії «В» і «С», за умови дотримання карантинних норм.

У зв’язку з ковід, проведення 2 етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін перенесено на невизначений термін.

Протокол комісії ТЕБ і НС Олевської ТГ від 28.20.2021

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту