У Будинку культури села Кишин встановлюють опалення

Будинок культури села Кишин – це один із найкрасивіших закладів культури в громаді. Він є пам’яткою архітектури місцевого значення. Будинків культури з таким статусом в громаді лише три, це Міський будинок культури та БК села Жубровичі.

Будівля Кишинського БК не опалювалось протягом 30 років, що призвело до частково руйнування закладу. Аби його зберегти, створити комфортні умови для проведення дозвілля та свят у селі, було прийнято рішення зробити в ньому опалення. Наразі в Будинку культури проводять систему опалення глядацької зали, встановлено котел. За ініціативи народного депутата України Володимира Арешонкова на даний проєкт виділено 800 тисяч гривень з державного бюджету. З ходом будівельних робіт ознайомились міський голова Сергій Лисицький та його заступник Юрій Данюк. Для Кишинського БК це стало рятівним рішенням, адже ще десяток років і він став би аварійним. Через відсутність опалення тут не робили і внутрішні ремонтні роботи.

Варто зазначити, що частину будівельних робіт було виконано старостою округу Олександром Гергало та за участі небайдужих жителів села. Залишається сподіватись, що спільні старання збережуть сільський осередок культури.

Залишити коментар

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту