В Олевській громаді будують притулок для постраждалих від домашнього насильства

Домашнє насильство – це проблема, яка часто розглядається суспільством як «сімейне питання», куди ані поліція, ані місцева влада, соціальні працівники, сусіди або інші члени родини не мають втручатися. Однак насправді воно може бути не лише фізичним чи сексуальним. Це і психологічний тиск – образи, залякування, заборона спілкуватися з рідними, приниження, ігнорування почуттів особи, і економічні утиски — заборона працювати чи навчатися, контроль сімейного бюджету, позбавлення житла, їжі, одягу… В таких випадках людина повинна розуміти що робити і куди звернутися за допомогою.

Проблема домашнього насильства є і в нашій громаді. За інформацією Центру соціальних служб, з початку року до них надійшло 27 повідомлень щодо вчинення домашнього насильства, з них одне відносно дитини.

За таких обставин людину на певний період потрібно забезпечити місцем безпечного цілодобового перебування. Отож, в міській раді було прийнято рішення створити мережу спеціалізованих служб, на яку у 2021 році з державного бюджету виділялась субвенція місцевим бюджетам.

У червні рішенням сесії Олевської міської ради створено спеціалізовану службу «Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі» та мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги таким особам при цій службі. На її створення держава виділила 3 мільйони гривень: 1,5 мільйони на придбання автомобіля та 1,5 мільйони на ремонт приміщення, закупівлю меблів та обладнання. Дана спеціалізована служба є структурним підрозділом КУ «Центр соціальних служб» Олевської міської ради.

Притулок облаштовують на базі однієї з комунальних установ громади, адреса якої не розголошується. Наразі там триває капітальний ремонт приміщення. З ходом будівельних робіт ознайомились міський голова Сергій Лисицький та його заступник Юрій Данюк. За словами міського голови, тендер на придбання автомобіля вже проведено, ремонт мають закінчити до кінця року.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту