Села Журжевичі та Рудня увійшли до складу Покровського округу

До складу Покровського старостинського округу приєднали села Журжевичі та Рудня, які входили у склад Журжевицького округу. Відтепер села Покровське, Будки, Михайлівка, Млинок, Журжевичі та Рудня – це один округ.

Рішення «Про об’єднання старостинських округів Олевської міської територіальної громади» було прийнято депутатами на 14 сесії міської ради 11 листопада. У квітні Верховною Радою був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» (вступив у дію в липні), який чітко встановлює, що «старостинський округ утворюється … у складі одного або декількох населених пунктів, на території якого (яких) проживають не менше 500 жителів». Виявилось, що єдиним округом, який не відповідає даному критерію є Журжевицький. Тож, керівництво Олевської ТГ було вимушене привести структуру старостинських округів громади у відповідність до закону.

Однак, враховуючи географічне розташування сіл, на сесії було вирішено залишити у Журжевичах посаду діловода, який продовжить обслуговувати жителів цих населених пунктів. Крім того, для надання необхідних послуг, пов’язаних із оформленням документів та соціальних виплат, у село, згідно графіку, приїжджатиме мобільний ЦНАП.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту