У 15 селах Олевської ТГ з’явиться швидкісний інтернет

До 20 грудня за кошти “Інтернет-субвенції” 15 сіл Олевської громади отримають швидкісний інтернет, в тому числі Wi-Fi-покриття, від провайдера ISP Energy. В першу чергу, забезпечують інтернетом соціальні заклади – школи, дитячі садки, клуби, ФАПи, бібліотеки, адмінбудівлі старостинських округів. Загалом, інтернет з’явиться у 45 соціальних закладах.

У цьому році з державного бюджету міській раді виділена субвенція на реалізацію заходів спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості в сумі 1,9 мільйонів гривень.

Мешканці сіл  Калинівка, Сарнівка та Сердюки одні з перших відчувають переваги користування якісним інтернетом на рівні з містом. В активній стадії підключення до всесвітньої мережі сіл Новоозерянка, Озеряни, Рудня-Озерянська, Дружба, Замисловичі, Покровське та Будки. До кінця року під’єднають решту сіл: Андріївку, Болярку, Журжевичі, Обище та Пояски. У Міністерстві цифрової трансформації обіцяють, що інтернет для соцзакладів буде безкоштовним до кінця 2022 року.

З 2022 року до оптичного інтернету зможуть підключитися жителі приватних будинків.

Читайте також “Школи громади отримали 8 кабінетів інформатики”

На фото: учні Покровської школи отримали нові комп’ютери для класу інформатики

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту