Реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів

Пам’яті мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам’яті спорожнілих українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії XX століття, сьогодні був присвячений мітинг-реквієм в Олевську. На площі Соборній зібралось керівництво громади на чолі з міським головою Сергієм Лисицьким, працівники міської ради та комунальних установ, навчальних закладів, депутати, громадськість аби вшанувати пам’ять жертв голодоморів молитвою та хвилиною мовчання.
До слова були запрошені настоятель Свято-Миколаївської церкви отець Сергій та міський голова Сергій Лисицький.
Після цього, віддати данину пам’яті, керівництво громади відправилось на міське кладовище до хреста встановленого померлим від голодомору в 30-х роках ХХ століття.
«Сьогодні ми у жалобі схиляємо голову перед жертвами голодоморів, особливо Голодомору 1932-33 років. У цей скорботний день згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією й чорною сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Про це складно говорити, це страшно слухати. Це спільний розпач і біль, це спільні втрати, які маємо пам’ятати та які, на превеликий жаль, ніяк не змінити. Маємо навчитися з цим жити і будувати країну, в якій такі звірства більше не повторяться», – сказав у своєму виступі міський голова Сергій Лисицький.
Минають роки, десятиліття, але пам’ять залишається з нами назавжди. Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Ми не забули. Знаючи правду про наше минуле, ми глибше розуміємо нинішні проблеми і пам’ятаємо уроки історії, які не повинні повторитися знову.
 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту