На комісії з питань ТЕБ та НС розглянули питання проведення новорічних свят в умовах карантину

9 грудня під головування заступника міського голови Василя Ковальчука відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської територіальної громади.

Під час роботи було розглянуто одне питання  – про проведення новорічних свят в умовах карантину.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олевського РУ ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Олена Коц довела до відома членів комісії, що 6 грудня вийшла нова Постанова головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження проти епідеміологічних заходів підчас проведення масових заходів (окрім спортивних) на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби.

Так, згідно постанови повинні здійснюватись наступні протиепідемінчі заходи:

  1. При проведенні заходів має бути визначена особа, відповідальна за дотриманням протиепідемічних заходів.
  2. На вході в приміщення або на території місць проведення заходу розміщують інформаційні матеріали щодо вакцинації від COVID-19/
  3. При вході та в місцях масового скупчення відвідувачів організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептика.
  4. Вживаються заходи з недопущенням скупчення відвідувачів.
  5. При проведенні заходів просто неба при розміщенні учасників стоячи, територія заходу повинна бути огороджена.
  6. Харчування під час проведення заходів організовується відповідно до Протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину.

Завідувач Олевського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Андрій Мілянович зазначив, що протягом тижня спостерігається зниження захворюваності у порівнянні з минулими тижнями.

З урахуванням всіх пропозицій та зауважень комісія прийняла рішення дозволити проведення новорічних святкових заходів з урахуванням вимог Постанови головного державного санітарного лікаря України.:

  • на території старостинських округів та в м. Олевськ просто неба;
  • у загальноосвітніх школах та дитячих садках у приміщенні.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту