В Олевську відбулись заходи з вшанування подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня в Україні традиційно вшановують День ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Зранку у Свято-Миколаївському храмі відбувся молебень та запалено свічок на честь пам’яті загиблих ліквідаторів.

Далі керівництво громади і району, ліквідатори, особовий склад Коростенського РУ та 17 ДПРЧ 3 ДПРЗ поклади квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля».

Пам’ять загиблих героїв також вшанували хвилиною мовчання.

Вже в актовому залі учасників ліквідації аварії на ЧАЕС відзначили подяками та грошовими нагородами.

Так, від Олевської міської ради подяки отримали наступні ліквідатори: Микола Тимошенко, Григорій Шибецький, Сергій Басюк, Микола Налапко, Захар Ковальчук та Василь Вербельчук.

Зі словами вдячності до присутніх звернувся міський голова Сергій Лисицький: «Низький уклін відважним ліквідаторам, які собою захистили нас від смертоносної радіації, і тим, хто нині продовжує виконувати складні й відповідальні завдання на станції. Ви – приклад самопожертви та самовідданості. Зичу вам здоров’я та довголіття, миру та злагоди вашим родинам».

Нагадуємо, що пам’ятник «Героям Чорнобиля» було відкрито в Олевську 26 квітня 2021 року на 35-у річницю з Дня Чорнобильської катастрофи. Це стало єдиним місцем в громаді, куди можна прийти покласти квіти, тим самим вшанувати героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які ціною свого життя і здоров’я рятували людство.

Довідково.

14 грудня в Україні визначено  Днем вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС –  людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття. Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту