На сесії міської ради прийнято 5 міських програм

З кожним роком збільшується кількість людей, які потребують сторонньої допомоги. Ця необхідність пов’язана зі старінням населення, хворобами, які спричиняють інвалідність, втрату людиною працездатності та можливості до самообслуговування. Станом  на  01.01.2022  року на території Олевської міської ТГ  проживає майже 340 осіб з інвалідністю. Погіршується стан здоров’я та відповідно здатність до самообслуговування людей похилого віку, особливо тих, які проживають далеко від родичів і не перебувають на обліку в територіальному центрі соціального  обслуговування (надання соціальних послуг).

У зв’язку з цим, міська рада розробила «Програму надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги  з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік» стосується людей, які доглядають або мають такий намір за людьми похилого віку, яким виповнилось 80 і більше років і вони не в змозі за собою доглядати. Дана програма фінансується за кошти міського бюджету.

Програма «Профілактика рецидивної злочинності та правопорушень на території Олевської міської територіальної громади на 2022-2025 роки» має на меті забезпечення профілактики повторної злочинності; недопущення втягнення в злочинну діяльність неповнолітніх; створення конструктивної планомірної допомоги в поверненні засуджених у суспільство, здійснення нагляду за ними на добровільній основі після звільнення від відбування позбавлення волі; запобігання вчиненню злочинів, пов’язаних із торгівлею наркотичними засобами особливо серед неповнолітніх; профілактика правопорушень з боку дітей, значне зменшення кількості злочинів, вчинених дітьми запобігання негативним проявам пияцтва, наркоманії, дитячої бездоглядності і безпритульності серед неповнолітніх, проведення спільних профілактичних заходів щодо виявлення та обліку дітей, які жебракують, вчиняють правопорушення або стали жертвами злочинної діяльності дорослих та інше.

Розробником «Програми біологічної безпеки та біологічного захисту населення Олевської міської територіальної громади на 2022 рік» є Олевський міжрайонний відділ ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». Виконання Програми  дасть можливість не допустити дестабілізації епідеміологічної ситуації на території громади, запобігти виникненню та поширенню інфекційних захворювань, отруєнь та хвороб неінфекційного ґенезу, як серед населення громади так і в організованих колективів, своєчасно виявляти і усувати можливі біозагрози для населення, в тому числі шляхом лабораторних аналізів води.

Прийнято «Програму Олевської  міської територіальної громади підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2022 рік». Відповідно до обліку багатодітних сімей, в Олевській ТГ налічувалося  у  2021 році – 735 сімей, 2570 дітей,  у тому числі сімей: де троє дітей – 531; четверо дітей – 112; п`ятеро дітей – 61; шестеро дітей – 10; семеро дітей – 12; восьмеро дітей -3; дев`ятеро дітей –  4; десять і більше дітей – 2.  У січні 2022 року  налічується – 740  сімей,  де виховується   2569 дітей.

Метою Програми є:

  • зміцнення інституту сім’ї;
  • соціальна підтримка багатодітних сімей;
  • популяризація сімейних цінностей;
  • соціальна підтримка дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей;
  • удосконалення механізму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя суспільства;
  • впровадження європейських стандартів рівності.

Серед основних заходів: проведення семінарів, «круглих столів» з пропаганди відповідального батьківства, відзначення спільних свят, участь у конкурсах, зустріч керівництва громади з жінками-лідерками.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту