Кандидати в старости будуть проходити громадське обговорення

У листопаді 2021 року відбулося об’єднання двох округів, Покровського і Журжевицького в один – Покровський.

Села Журжевичі та Рудня увійшли до складу Покровського округу

 У зв’язку з цим, відповідно до п. 20 ч. 4 ст. 42, ст. 54-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, необхідно провести громадське обговорення кандидатури на посаду старости даного округу. На посаду старости Покровського старостинського округу міський голова виніс кандидатуру Кондратовець Олени Юріївни, яка нині є старостою цього округу.

На сесії міської ради, яка відбулась 3 лютого, депутати затвердили Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Олевської міської територіальної громади. В подальшому всі кандидатури в старости будуть проходити таку процедуру.

Основним завданням громадського обговорення є погодження з жителями відповідного старостинського округу кандидатури старости.

Важливо, що кандидатура старости виноситься на громадське обговорення міським головою, про що ним приймається відповідне розпорядження.

http://olevsk-gromada.gov.ua/2022/02/07/rozporyadzhennya-miskogo-golovy-pro-pochatok-provedennya-gromadskogo-obgovorennya-kandydatury-starosty/

 Староста не обирається на виборах шляхом таємного голосування як було із сільськими головами.

Для чого проводиться громадське обговорення?

Щоб визначити рівень підтримки та погодження з жителями кандидатури старости в старостинському окрузі, яку пропонує, в нашому випадку, міський голова. 

Як відбуватиметься громадське обговорення?

Громадське обговорення буде проводитись шляхом письмового опитування жителів відповідного старостинського округу в період протягом 15 (п’ятнадцяти) календарних днів, в тому числі у вихідні та неробочі дні шляхом заповнення підписного листа  (його форму затверджує організаційний комітет) на підтримку кандидатури старости, що повинен містити інформацію про учасника опитування із зазначенням його персональних та паспортних даних. 

Скільки відсотків має «набрати» кандидатура?

Кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення отримала таку підтримку у старостинському окрузі:

  • з кількістю жителів до 1500 – більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах;
  • з кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч більше 17 відсотків голосів.

Що далі?

За результатами громадського обговорення міський голова вносить на розгляд сесії міської ради проєкт рішення щодо затвердження старости у відповідному старостинському окрузі.

Важливо. Кандидатура старости відповідного старостинського округу, не підтримана депутатами на сесії ради, не може бути повторно внесена для затвердження в цьому старостинському окрузі протягом поточного скликання міської ради.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту