В Олевську відбулися заходи, присвячені 33-й річниці виведення військ з Афганістану та Дню учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

У цей день в Олевську відбулися заходи, присвячені 33-й річниці виведення військ з Афганістану та Дню учасників бойових дій на території інших держав.

Керівництво громади та району, ветерани бойових дій в Афганістані, воїни-інтернаціоналісти, члени їх сімей, громадськість вшанували хвилиною мовчання загиблих та поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, до Обеліска Слави та до меморіалу загиблим воїнам АТО.

В актовому залі музичної школи відбувся концерт за участі викладачів музичного закладу.

Міський голова Сергій Лисицький, звертаючись до ветеранів, подякував їм за мужність, патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі, а також зауважив, що вони є гарним прикладом для молодого покоління, як треба воювати і любити свою землю.

Сергій Лисицький також вручив подяки Олевської міської ради учасникам бойових дій, а саме: Петру Верещаєву, Миколі Волинцю, Борису Гайчені, Олександру Дубику, Івану Котику, Віктору Кордонцю та Сергію Савченку.

Довідково: після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Участь у ній взяли понад 160 тисяч українських військовослужбовців, 3360 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту