Роботодавці зможуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці в розмірі 6500 грн.

Олевська районна філія Житомирського обласного центру зайнятості повідомляє: Роботодавці зможуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці в розмірі 6500 грн. за кожного працевлаштованого з числа внутрішньо переміщених осіб. Порядок надання роботодавцю таких компенсацій затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року №331.
Для отримання компенсації витрат роботодавець не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи подає до центру зайнятості (філії) за місцезнаходженням
заяву, до якої додаються:
  •  документ, що підтверджує працевлаштування особи;
  • відомості про працівників, які є застрахованими особами;
  • копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Заяву можна подати в електронній формі — через портал Дія, або в паперовій формі — особисто під час відвідування центру зайнятості (філії) або відіславши на адресу електронної пошти.
Компенсація надається за таких умов:
  • роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • ️ розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;
  • подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту