Чому влітку можуть закритись ФАПи в селах?

Нещодавно з КНП «Олевський ЦПМД» звільнилося два лікаря – Бакаєва О.Ж. та Тимків Р.М., з якими раніше підписали декларації близько 3 тисяч жителів громади. За словами генерального директора ЦПМД Наталії Мельчинської, після їх звільнення 500 осіб вже переєструвалося до інших лікарів «первинки», ситуація з іншими їй поки не відома. Варто розуміти, що разом із людьми Центр первинної медичної допомоги втратив частину коштів від Національної служби здоров’я України.

На початку року в громаді нарешті створили спроможну медичну мережу, яка б могла себе утримувати. Щоб краще орієнтуватися в темі важливо почитати статтю Депутати проголосували за нову мережу «первинки». Тоді міська рада разом із керівництвом «первинки» намагалися максимально зберегти медичних працівників в селах. Але.. ситуація змінилася, бо лікарів стало на 2 менше, а значить і коштів менше, з яких мали утримувати медичних сестер в селах.

Наслідки недофінансування ЦПМД знову торкнуться людей, а підписання декларацій з лікарями приватних закладів вже впливає на і так скорочену медичну мережу в селах.

Вихід із ситуації є – бажання сімейних лікарів-ФОПів:  Вишневської О.Є., Бакаєвої О.Ж. та Тимківа Р.М. взяти на утримання один-два ФАПи в тих селах, в яких люди підписали з ними декларації. В іншому випадку їх доведеться закрити. Ми впевнені, що лікарі підуть на зустріч людям і в такий тяжкий час для країни «поділяться» коштами з сільською медициною.

Депутати проголосували за нову мережу «первинки»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту