В Олевській міській територіальній громаді навчальний рік завершиться 27 травня

В міській ради відбулась нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти.

Зібрання відбулось за участі міського голови Сергія Лисицького, його заступників Василя Ковальчук, Юрія Данюка, начальника відділу освіти, молоді та спорту Валерія Левченка, його заступниці Алли Гаврилюк та ін.

Під час зустрічі керівники доповіли про стан закладів освіти, про роботу педагогічних колективів в умовах війни. Було повідомлено, що освітня галузь продовжує працювати, здійснюється організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання.

Окремим важливим приводом для обговорення слугувало питання про організацію освітнього процесу під час війни та організацію закінчення 2021-2022 навчального року.

Присутнім було повідомлено, що навчальний рік завершиться 27 травня.

Оцінки виставлятимуться за результатами поточного семестру або на основі оцінок, які учень отримав до 24 лютого.

Цього року державна підсумкова атестація скасована, тому у разі потреби вчителі можуть оцінити здобуті знання дітей з використанням технологій дистанційного навчання.

Варто зазначити, що в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема, в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти.

Тому усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року. Незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане), результати будуть зараховані.

Сергій Лисицький попросив керівників закладів звернути особливу увагу на необхідність психологічної підтримки дітей. 

Також обговорювалось питання щодо замовлення та видачі документів про освіту у період воєнного стану. Нагадуємо, у навчальних закладах громади приймають заяви батьків на зарахування дітей до 1 класу.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту