В Олевську обговорили перехід парафій з УПЦ (мп) до ПЦУ

28 квітня відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС (техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій), на якому окрім членів комісії за власною ініціативою були присутні військовослужбовці, депутати, представники громадськості, ЗМІ та були запрошені священнослужителі УПЦ так званого «московського патріархату».

Комісію скликав міський голова Сергій Лисицький через грубий інцидент, який стався в селі Сущани, де священник на Великдень закінчив освячення кошиків словами «помолимся за патріарха кіріла». Після цього в селі були збори і цей священник віддав ключі від церкви. Сам він не з’явився на засідання, правоохоронні органи про все знають і проводять відповідну роботу. 

«Нам вистачає ворога ззовні, не хотілося б, щоб був вибух всередині нашої громади… і щоб не було внутрішніх суперечок, не доходило до розбірок всередині населених пунктів…», – наголосив міський голова.

Також у міській раді вперше обговорили питання про перехід церковних громад до Православної церкви України (процес переходу парафій Української православної церкви так званого «московського патріархату» до Православної церкви України). 

Діалог тривав більше 3 годин, всі присутні без виключення сказали свою думку. Більшість висловились за перехід, важливо, щоб це відбувалося цивілізовано та юридично правильно.

Просимо всіх не вчиняти якихось радикальних дій, процес розпочато і буде йти виключно у правовому полі на користь України.

На закінчення всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих від рук агресора військових та мирних жителів.

Додатково. Офіційного оголошення про дату та час зібрання не було. По-перше, це була комісія ТЕБ і НС, по-друге, під час воєнного стану заборонено проводити страйки, масові зібрання, акції, походи, демонстрації та інші масові заходи (п. 8 ч. 1 ст. 8 та ч. 1 ст. 19 Закону № 389).

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту