На Житомирщині СБУ викрила трьох чергових кремлівських шанувальників

СБУ на Житомирщині продовжує системно протидіяти загрозам внутрішній безпеці.

Упродовж доби співробітники спецслужби викрили ще трьох кремлівських шанувальників, які відкрито підтримували дії політичного і військового керівництва рф щодо України, виправдовували їх та захоплювалися доблестю рашистських загарбників.

🔹Підприємець із Олевської територіальної громади Коростенщини паралельно із основною роботою займався й «просвітництвом» – публічно поширював проросійські наративи серед клієнтів та колег-комерсантів. Він запевняв, що наша держава без росії – ніщо, а путін та його збройні сили прийшли нас не завойовувати – «асвабаждать».

До того ж, чоловік переконував своїх опонентів у тому, що українці самі винні у необхідності проведення росією «спецоперації», а єдиним «спасінням» для них, на його думку, є йти до путіна, ставати на коліна та просити пробачення.

🔹Деструктивний контент у заборонених російських соцмережах поширював комерсант із Новогуйвинська – уродженець Казахстана. У публікаціях і репостах він стверджував, що напад росії на Україну був «вимушеним та спровокованим» самими ж українцями. Колаборант радів «успіхам» ракетно-бомбових ударів ворога по наших містах та селах і відкрито підтримував «апалчєнцев» днр.

Крім того, колаборант звинувачував військових Збройних Сил України у дикунських злочинах та називав українську державу, де мешкає упродовж десятиліть, «філією гестапо».

❗️За матеріалами СБУ слідчими ГУНП двом фігурантам повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

🔹Житель Коростеня теж активно поширював маніпуляційні матеріали («виготовлені» у тому числі й пропагандистами днр»), у яких дискредитувалися військовослужбовці ЗСУ, а дії рашистських «спасітєлєй» – відкрито виправдовувалися

У окремих його дописах прославлялися ворожі окупанти, які нібито «визволили» Маріуполь та принесли «мир і хліб» містянам.

❗️Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення військової агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України провадять слідчі спецслужби.

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП Житомирщини за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

‼️Загалом за матеріалами СБУ судами Житомирщини вже визнано винними у колабораційній діяльності та засуджено 10 місцевих жителів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту