Програма USAID з аграрного і сільського розвитку

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (AГРО) (надалі “Проєкт AГРО”), що реалізовується компанією Кімонікс Інтернешнл, планує надати субгранти зареєстрованим українським мікро-, малим та середнім сільськогосподарським підприємствам (ММСП), які є приватними виробниками/переробниками овочів, фруктів та ягід, м’яса та молочної продукції, птиці (крім курятини) або продукції аквакультури (кооперативи, товариства з обмеженою відповідальністю, приватні особи, сільськогосподарські підприємства, фізичні особи-підприємці) із загальною метою розвитку мережі господарств, що працюють на продовольчу безпеку в Україні з виробництва, післяврожайної підготовки, переробки овочів, фруктів та ягід, м’яса, молочної продукції, птиці (крім курятини) або продукції аквакультури.

Основними цілями цих субгрантів є:

1) Підвищення потенціалу (технічного, технологічного, організаційного) сільськогосподарських МСП, які готові переорієнтувати свою роботу на забезпечення продовольчої безпеки України.

2) Покращення доступу ММСП до сучасних технологій сільськогосподарського виробництва, переробки та післяврожайної підготовки з метою налагодження ланцюгів постачання продукції з метою забезпечення продовольчої безпеки України.

3) Створення продуктів із доданою вартістю для подальшого продажу та/або гуманітарної допомоги в межах ініціативи з забезпечення продовольчої безпеки України.

4) Залучення міжнародних партнерів до ланцюгів постачання компонентів готової продукції та впровадження міжнародних практик ведення господарської діяльності.

Діяльність субреципієнтів за субгрантом може, зокрема, включати проведення наступних заходів:

  • закупівля нового обладнання та ресурсного забезпечення для впровадження кращих технологічних практик у виробництві з метою підвищення спроможності господарської діяльності та демонстраційних заходів з обов’язковим застосуванням стандартів простежуваності безпечності виробництва (принципи HACCP) та проведенням оцінки впливу на навколишнє середовище, а також з урахуванням затвердженого бюджету проекту
  • закупівля нового обладнання для створення нових та модернізації існуючих переробних потужностей (охолодження, доробка, переробка тощо) для поширення кращого досвіду в секторі
  • залучення консультаційно-експертної підтримки задля створення/впровадження стратегій розвитку демонстраційної діяльності, включаючи розробку та впровадження національних та локальних брендів, маркетингових стратегій, надання інформаційно-консультаційних, лабораторних, ветеринарних послуг тощо
  • впровадження міжнародних практик кооперації для вдосконалення співпраці між ММСП, що працюють в різних сегментах. Очікується, що в рамках заявки заявники можуть пропонувати власні рішення залежно від їх досвіду та цілей їх організацій

Сума кожного субгранту: 500 000 – 900 000 гривень (остаточна сума може вийти за межі цього діапазону), співфінансування щонайменше 20% загального бюджету проекту. Заявник повинен бути офіційно зареєстрованою українською організацією або суб’єктом підприємницької діяльності і підпадати під категорію ММСП (кількість працівників від 1 до 250 осіб, річний оборот від 1 до 100 млн. грн,  річні балансові активи від 500 тис грн до 15 млн грн.).

За додатковою інформацією можете звертатися до Ксенії Божкової, регіональної координаторки Програми АГРО в Запорізькій області за тел. +380 (67) 554-56-67 або на ел. пошту kbozhkova@chemonics.com.

Додаток. Форма заявки на отримання субгранту

Kseniia Bozhkova Ксенія Божкова
Regional Coordinator in Zaporizhzhia Region Регіональний координатор в Запорізькій області
USAID’s Agriculture Growing Rural Opportunities Activity (AGRO) Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)
34/33 Ivana Franka Street, 2nd floor

Kyiv, 01054, Ukraine

вул. Івана Франка, буд. 34/33, 2-й поверх

м. Київ 01054

+380 (67) 554-56-67 +380 (67) 554-56-67
kbozhkova@chemonics.com

 

 
   
   
   

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту