Уряд підтримує власників житла, які безоплатно прихистили переселенців

Урядом 19 березня 2022 року прийнято постанову № 333, якою затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

Згідно з цим порядком компенсація надається власникам житла, наймачам (орендарям) житла державної або комунальної власності, спадкоємцям, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщують в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться воєнні (бойові) дії, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України, для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Власники житла, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримують гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу (14,77 гривні за кожен людино-день) для компенсації витрат на комунальні послуги.

При призначенні житлової субсидії з травня 2022 року на неопалювальний сезон ця компенсація не враховувалася при обчисленні сукупного доходу сім’ї.

В умовах воєнного стану Урядом удосконалюється законодавство для підтримки та належного захисту внутрішньо переміщених осіб з урахуванням нововиявлених обставин.

На сьогодні за результатами наради, яка відбулася 7 липня 2022 року під головуванням Віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, щодо проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням житлом внутрішньо переміщених осіб, анонсовано рішення щодо не включення компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб при обчисленні сукупного доходу сім’ї для розрахунку/призначення житлової субсидії тим власникам житла, які прихистили переселенців.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту