Закликаєш чи виправдовуєш горе на нашій землі – не маєш права на участь у публічному врядуванні

15 березня набув чинності Закон України від 03.03.2022 р. № 2108-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» (далі – Закон №2108), яким в Україні передбачено кримінальну відповідальність за вчинення низки діянь, що сприяють збройній агресії на території України.

Олевським відділом Коростенської окружної прокуратури з початку повномасштабного військового вторгнення  РФ на територію України вживаються реальні заходи, спрямовані на викриття прихильників держави-агресора, які займаються колабораційною діяльністю.

Так, спільно із співробітниками Управління СБУ, працівниками поліції, працівниками прикордонного загону викрито ряд кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України на території Олевської ОТГ.

Протягом повномаштабного військового вторгнення за результатами досудового розслідування прокурорами скеровано до суду 3 кримінальних провадження щодо вчинення колабораційної діяльністі жителями Олевщини.

Жителі територіальної громади вчинили кримінальні правопорушення, які виразились у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч.1 ст.111-1 КК України). Дані особи закликали у громадських місцях до підтримання дій Президента російської федерації, виправдовували та схвалювали його дії, визнавали агресію правомірною, з метою наведення порядку, а також нав’язували свою позицію односельчанам та співробітникам прикордонної служби щодо підтримки таких дій.

Санкцією частини 1 статті 111-1 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту