Державний аграрний реєстр (ДАР) – онлайн платформа для всіх українських аграріїв

З 15 серпня запрацювала онлайн-платформа Державний аграрний реєстр (ДАР) для аграріїв.

Державний аграрний реєстр – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Європейського Союзу для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, атакож будь-яких інших видів технічної допомоги.

Лише зареєстровані в ДАР виробники аграрного сектору зможуть у режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на них онлайн.

Зареєструватися в ДАР можуть виробники агропродукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності, для цього потрібен лише електронний підпис.

16 серпня 2022 року № 918 затверджена постанова Кабінету Міністрів України «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції».

Бюджетні кошти надаються отримувачам:

  • бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності – у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, – у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру – 15 листопада поточного року.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту