Олевським відділом Коростенської окружної прокуратури вжито заходи щодо виявлення правопорушень пов’язаних із незаконною порубкою лісу

Олевським відділом Коростенської окружної прокуратури у межах повноважень, визначених Законом України «Про прокуратуру» та кримінально процесуальним кодексом вживаються заходи щодо забезпечення належної організації роботи, повноти та своєчасності виявлення та усунення порушень закону у сфері довкілля на території Олевської та Білокоровицької ОТГ, реального захисту та поновлення порушених інтересів громади та держави, відшкодування завданих збитків, спричинених незаконними порубками дерев.

Так, прокуратурою вжито реальних заходів щодо виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконною порубкою лісу та тіньовим обігом деревини, постійно проводиться моніторинг інтернет новин та опрацьовується інформація, поширена у мережі Інтернет, ЗМІ, соціальних мережах з приводу виявлення кримінальних правопорушень вказаної категорії.                       

Щодо незаконної порубки, незаконного перевезення незаконно зрубаних дерев до суду направлено 14 обвинувальних актів стосовно 9 осіб , з них за ч.1 ст. 246 КК України – 7 відносно 8 осіб.

Накладено арешт на лісопродукцію та транспорт на суму понад 300 тис. грн., з них у зв’язку зі спричиненням шкоди державі понад 300 тис. грн.  

З метою відшкодування завданих збитків заявлено 2 позови до Олевського районного суду. 

Кримінальні провадження такої категорії за реабілітуючими обставинами не закривались та не зупинялись. Судами виправдувальні вироки не виносились.

 Олевський відділ окружної прокуратури

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту