В Олевську вшанували пам’ять жертв голодоморів

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада.

Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують геноцидні практики.

Сьогодні в День вшанування пам’яті жертв голодоморів представники Олевської міської ради, установ та організацій разом із громадськістю прийшли аби вшанувати пам’ять жертв голодоморів. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять мільйонів наших предків, які загинули голодною смертю, а також запалили свічки.

Наш обов’язок сьогодні – завжди пам’ятати про всіх, хто 90 років тому не дожив, не долюбив. Пам’ятати живих і ненароджених і ніколи про це не забувати. Нехай пам’ять про всіх невинно убієнних живе в наших серцях та гуртує у спільній боротьбі за свободу та гідність українського народу.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту