Відбулось перше пленарне засідання XXVI сесії Олевської міської ради VIII скликання

8 грудня відбулось перше пленарне засідання чергової двадцять шостої сесії Олевської міської ради, яке провів секретар міської ради Сергій Мельник.

Перед початком сесії рідним загиблих Героїв Олевщини передали державні нагороди – ордени «За мужність» III ступеня (посмертно).

Далі перейшли до порядку денного, в ході першого пленарного засідання було розглянуто понад 30 питань. Серед них – надання матеріальної допомоги жителям громади. Одноголосно було вирішено надати матеріальну допомогу 10 жителям громади на лікування, на відновлення житла після пожежі та за укладений контракт із ЗСУ. Загалом було виділено 100 тисяч гривень.

Було затверджено Програму надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2023 рік.

З кожним роком збільшується кількість людей, які потребують сторонньої допомоги. Ця необхідність пов’язана зі старінням населення, хворобами, які спричиняють інвалідність, втрату людиною працездатності та можливості до самообслуговування. Станом на 01.12.2022 року на території Олевської міської ТГ проживає майже 3655 осіб з інвалідністю. Погіршується стан здоров’я та відповідно здатність до самообслуговування людей похилого віку, особливо тих, які проживають далеко від родичів і не перебувають на обліку в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Виконання Програми дасть змогу посилити соціальний захист людей, які потребують сторонньої допомоги, сприятиме покращанню умов їх проживання, врахуванню індивідуальних життєвих потреб людей, що потрапили у складні життєві обставини і потребують соціальних послуг та забезпеченню безпеки та якості їх життя.

Були затверджені й інші програми, серед них:  Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2023-2025 роки; Програма транспортування хворих з хронічною нирковою недостатністю, які отримують програмний гемодіаліз в лікувально-профілактичних закладах Житомирської області та проживають на території Олевської міської ТГ на 2023 рік та інші.

Також було затверджено розпорядження Олевського міського голови про передачу транспортного засобу для задоволення потреб держави в умовах правового режиму воєнного стану.

Крім того депутати міської ради розглянули та підтримали рішення: про внесення змін до міського бюджету на 2022 рік, надання дозволу на безоплатну передачу основних засобів та виробничих запасів з балансу Олевської міської ради на баланс КП «Олевськ-Комунальник» Олевської міської ради, затвердження плану роботи з підготовки проектів регуляторних актів на 2023 рік та інші.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту