На Олевщині зберігається найбільша захворюваність на грип та ГРВІ в Житомирській області

Впродовж  останнього тижня, за період з 19 по 25  грудня, в Житомирській області  на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 7619 осіб, що на 20 хворих  більше ніж за попередній тиждень. Показник захворюваності – 634,2 на 100 тисяч населення.  Зростання захворюваності відбулося  серед дітей до 4-х років та 5-14 років. В інших вікових групах дітей та  дорослого населення відмічається незначне зниження захворюваності.

В тому числі захворіло 4629 дітей, на 4%  більше ніж за попередній тиждень. Діти становлять 61% від захворілих. Госпіталізовано 265 хворих, в тому числі 195 дітей. Летальних випадків не зареєстровано. 

Серед районів  (за колишнім адміністративним поділом)  найбільша захворюваність в Олевському, Бердичівському, Пулинському районах та місті Житомирі.

За результатами лабораторних досліджень зразків матеріалів,  проведених вірусологічною лабораторією Житомирського ОЦКПХ, за останній тиждень у 21-го хворого визначено вірус грипу А, в 1-го хворого вірус грипу В. Також, у 3-х хворих визначено аденовірус, у 1-го хворого – риновірус та у 3-х хворих метапневмовірус.

Разом з тим, на Житомирщині за минулий тиждень зареєстровано на 41% менше випадків захворювання COVID-19. Захворюваність знаходиться на низькому рівні, епідемічна ситуація залишається контрольованою. Обласним центром здійснюється моніторинг за станом захворюваності, проведення ПЛР-досліджень, епідеміологічне розслідування випадків захворювання COVID-19.

 ДУ «Житомирський обласний центр контролю
та профілактики хвороб  МОЗ України»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту