Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав Олевську громаду

Вчора, 1 лютого, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в рамках робочого візиту на Житомирщині відвідав Олевську громаду.

Міністр разом з Олевським міським головою Сергієм Лисицьким, його заступником Юрієм Данюком, заступником начальника Житомирської ОВА Юрієм Денисовцем, директором Департаменту освіти і науки Наталією Осипович, начальником Коростенської військової адміністрації Юрієм Тарасюком та меценатом проекту «Радовель» Михайлом Весельським відвідали опорний навчальний заклад Біотехнологічний ліцей «Радовель», який було відкрито у вересні 2018 року шляхом реорганізації й перебудови Радовельської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Головна мета візиту – ознайомитися і перейняти провідний досвід освітян з організації навчання, формування особливостей в освітньому процесі в межах реформи НУШ під час воєнного стану, зокрема щодо підходів роботи вчителя з дитиною, пошуку здібностей учнів і формування свідомих громадян України.

Усі приміщення оснащено необхідним технічним і технологічним обладнанням, інтерактивними панелями нового покоління з ексклюзивною освітньою платформою, що дозволяють виконувати завдання з елементами гри, знайомитися з тематичними 3D-моделями, проводити досліди тощо. Одним із пріоритетних напрямів ліцею є гурткова робота. У спеціальних кабінетах, майстернях, спортивних залах учні розкривають творчий потенціал, підвищують фізичну підготовку. Таких гуртків у ліцеї 23.

Також під час робочого візиту Сергій Шкарлет відвідав Літературний марафон, Медичний центр, зустрівся із вчителями і сільським активом, з якими було обговорено безпекові питання, переваги навчання дітей в опорному закладі, про те, яким буде вступ до університетів у 2023 році та можливі пілотні проєкти у наданні школам автономії, зокрема в частині змісту та зміні підходів до впровадження державних стандартів у ЗЗСО.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту