Предствники Олевського ЦПМД розпочали навчання універсально-прогресивній моделі патронажу від ЮНІСЕФ

Унікальний воркшоп 1 лютого відвідали генеральний директор Олевського ЦПМД Наталія Мельчинська та завідувач амбулаторно-поліклінічної служби Центру ПМД Тетяна Козловець, а також представники інших 12 медичних закладів Житомирської області,  у межах крос-секторального проекту In Touch Ukraine Foundation за підтримки UNICEF Ukraine та за участі Міністерство охорони здоров’я України
Це навчальний тренінг щодо впровадження уніаверсально-прогресивної моделі домашніх візитів. Керівники закладів первинної медичної допомоги Житомирської області мали можливість подискутувати щодо універсально-прогресивної моделі патронажу в Україні, виявити та обговорити чинники, які заважають та навпаки сприятимуть розвитку такої моделі домашніх візитів.
Під час воркшопу пристуні дізналися про:
🔹універсально-прогресивну модель домашніх візитів у світі та роль ЮНІСЕФ;
🔹можливі виклики та проблеми під час впровадження;
🔹нову роль домашніх візитерів;
🔹функції патронажної медсестри на дому;
🔹функції лікарів у домашніх візитах;
🔹роль нагляду.
Нагадаємо, що на Житомирщині вже два медичні заклади впроваджують цю модель патронажу, 13 медустанов розпочали навчання. Також долучився і Житомирський медичний інститут до вивчення цього питання.
Медичні фахівці навчатимуться універсально-прогресивній моделі патронажу, яка концентрується не лише на медичних аспектах, а й психологічних, фізичних та соціальних.
Зміст універсально-прогресивної системи патронажу – партнерство родини і патронажної медсестри від вагітності до народження дитини і протягом усього раннього дитинства.
Медсестра, яка надає послугу універсально-патронажної системи домашніх візитів, взаємодіє з лікарями загальної практики, педіатром, соціальними службами і за потреби може направити родину з дитиною від 0 до 3 років до певних спеціалістів для вирішення індивідуальних обставин цієї сім’ї.
Така система особливо актуальна в сучасних реаліях України, коли молоді сім’ї були змушені покинути власні домівки, тікаючи від війни. І у новому відносно безпечному місці з новонародженою дитиною потребують більшої підтримки та консультування.
Впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів реалізується в межах крос-секторального проекту «Комплексне реагування на надзвичайні ситуації в Житомирській області для забезпечення потреб дітей, батьків та опікунів, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні» ГО “НУО “Ін Тач Юкрейн Фундейшн” за підтримки Дитячого фонду ООН (Юнісеф).
 
 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту