Родини ВПО Олевської громади продовжуть отримувати гуманітарну допомогу

Вже вчетверте організовані групи людей із числа ВПО, які проживають в Олевській міській територіальній громаді, отримують гуманітарну допомогу в Коростені.

Наразі в Олевській громаді зареєстровано та проживають 1064 внутрішньо переміщені особи.

З початку повномасштабної війни міська рада спільно із старостатами громади допомагає ВПО в пошуку житла, організовує та сприяє в отриманні відповідної гуманітарної допомоги: продуктових наборів, одягу, предметів побуту . Також співпрацює з різними волонтерами, громадськими та благодійними організаціями з метою отримання потрібної гуманітарної допомоги для «нових» жителів нашої громади.

Так, 15 лютого, 22 людини з різних областей країни, але які наразі проживають в Олевській громаді, в Коростені отримали: постільні комплекти, посуд кухонний, засоби гігієни, продукти та інше. Допомогу вони отримували на всю родину. Супроводжувала їх до Коростеня головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Альона Ковальчук.

Люди, які приїхали отримувати допомогу розповідають:

«Ми приїхали з Харківської області у травні  2022 року. Не мали при собі нічого, все покинули. Забрали маму, дітей і одну валізу. Ця допомога дуже для нас необхідна. Громада переживає та всім чим може підтримує переселенців», – розповідає Каратаєва Надія.

«У липні минулого року  ми приїхали на Олевщину з Харківської області. Без речей, тільки взяли одну валізу та песика. Щиро вдячні за все, що маємо та отримуємо», – говорить Горбатий Геннадій.

«У квітні 2022 року ми переїхали з Маріуполя, добралися сюди самотужки. Наше житло, нажаль, повністю зруйноване, навіть дитячі фото та речі не усі зібрали, добиралися самотужки. Будь-яка допомога для нас є важливою. Громада опікується своїми мешканцями. Житлом ми користуємось безкоштовно», – розповів Костюченко Олег.

 «Щиро дякуємо волонтерському гуманітарному центру Коростенського району та голові Коростенської районної ради  Юлії Гаєвській за співпрацю, надану допомогу та підтримку тим громадянам, які знайшли прихисток у нашій громаді», – зауважив заступник міського голови Юрій Данюк.

Міський голова Сергій Лисицький продовжує налагоджувати контакти та співпрацювати  з громадськими організаціями, товариствами, волонтерськими штабами аби таку гуманітарну допомогу ВПО, що проживають в нашій громаді, отримували і надалі.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту