До уваги підприємців Житомирщини! Долучайтеся до грантових програм – отримуйте допомогу

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА інформує про діючі грантові програми від держави і міжнародних донорських організацій, завдяки яким підприємці можуть отримати фінансову або консультаційну допомогу.

Програма для підприємців «Перезавантаження бізнесу в постраждалих північних регіонах України».

ГС «Національна платформа малого та середнього бізнесу» за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ) розпочинає проєкт «Перезавантаження бізнесу в постраждалих північних регіонах України».

Участь у проєкті можуть взяти представники мікро- та малого бізнесу Житомирщини, Київщини, Сумщини, Чернігівщини. При відборі кандидатів у конкурсі перевага надається членам громадських об’єднань України.

Участь для відібраних кандидатів безкоштовна. Реєструйтесь на проєкт і Ви отримаєте:

  • участь в онлайн воркшопах із бізнес-консультантом, щотижня: 10 тижнів (березень – травень);
  • участь у практичній роботі із розбору домашніх завдань, отриманих учасниками на онлайн воркшопах, щотижня: 10 тижнів (березень – травень).

Індивідуальні консультації, відповіді на запитання та рекомендації у телеграм-каналі.

Заповнюйте до 28.02.2023 форму-реєстрації за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrvNBB7i3LoDWgYLf8Usv2uxjNO0BCwEl4QBcCpykVIFfgng/viewform

та проходьте особисту співбесіду за запрошенням організаторів в онлайн-форматі.

Графік занять (можливі зміни): з 14 березня по 19 травня щовівторка та щоп’ятниці з 17:00 до 18:30.

Програма містить 5 модулів: 

  • Цілі та стратегія;
  • Енергія та мотивація;
  • Система та ефективність;
  • Клієнти та маркетинг;
  • Продажі та прибуток.

Ведучий програми: Максим Сабельніков, бізнес-ментор, коуч-консультант, експерт з досвідом роботи з Pepsi, Nescafe, Київстар та Чернігівське. 9 років веде успішну практику, допомагає власникам бізнесів збільшити дохід. Навіть зараз в умовах воєнного стану клієнти підвищують продажі та прибуток. 

Результати клієнтів: зростання доходів у 2-6 разів за 3-4 місяці. Долучайтесь до проєкту, щоб залучити більше клієнтів, підвищити продажі та прибуток вашого підприємства!

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» виділить 36 млн грн на підтримку українського бізнесу

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголосила грантову програму для підтримки безперервності та відновлення бізнесу, включно із переміщенням або відновленням бізнесу, розширенням на зовнішні ринки, а також підтримкою рівня наявних бізнес-можливостей та/або їхнім покращенням. 

Грантова програма зосереджується на секторах інформаційних технологій, інжинірингу, виробництва, послуг, а також креативних індустрій. Водночас програма відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям цього запиту. Діяльність грантоотримувача може бути зосереджена на таких потребах:

  • покращення бізнес-процесів і моделей;
  • розбудова організаційного потенціалу;
  • розвиток виробництва, продажі, а також;
  • цифрові та торгові можливості.

Ці потреби можуть включати: ІТ-рішення, розробку продукту та інновації, створення або відновлення ланцюгів поставок, посилення підготовки персоналу та забезпечення персоналом, покращення онлайн-маркетингу та просування на внутрішньому та зовнішньому ринках, підвищення конкурентоспроможності бізнесу, покращення доступу до фінансування для малих та середніх підприємств, а також подібну діяльність, що пов’язана з підтримкою безперервності та відновлення бізнесу.

Програма планує надати приблизно 36 000 000 грн шляхом надання до 50 грантів. Очікується, що сума кожного гранту становитиме від 600 000 грн до 1 200 000 грн.

Податися з заявкою на грант можна протягом року. Подача заявок закінчується 24 липня 2023 року.

Заповнити аплікаційну форму можна за https://chemonics.submittable.com/submit

Процес подання заявок складатиметься з двох етапів:

  • заявник подає концепцію, бюджет та реєстраційні документи компанії-апліканта;
  • якщо заявник відповідає критеріям оцінювання, його офіційно повідомлять про проходження 1 етапу і запросять подати повну заявку.

Безкоштовна цифрова платформа для пошуку бізнес-партнерів – leverist.de.

Спілка українських підприємців долучилася до запуску в Україні платформи leverist.de, яка дозволяє українським компаніям знаходити нових покупців, постачальників та бізнес-партнерів у Німеччині та інших країнах ЄС. Метою є підтримка та зміцнення бізнес-партнерств між країнами ЄС та Україною.

leverist.de — безкоштовна цифрова платформа для пошуку бізнес-партнерів. Платформа заснована за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та оперується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Вона служить для пошуку партнерів з бізнесу, з наукових кіл та громадянського суспільства.

Платформа є цілком безкоштовною. Наразі вона вже налічує понад 1500 компаній з 70 країн, які прагнуть до міжнародного партнерства. 

Ознайомитися з усіма вимогами, зазначеними на цій сторінці, та подати заявку щодо включення інформації про компанію за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjDQKOrbhecvYAIMs9EtFRxYQoh__rRY0aXNCFYwQqxO_thg/viewform

Вимоги до компаній, які можуть бути розміщені на платформі Leverist:

  • відсутність серед засновників/учасників/бенефіціарів компанії резидентів російської федерації чи Республіки Білорусь;
  • відсутність зв’язків компанії з політичним або олігархічним капіталом;
  • підприємства не пов’язані із виробництвом та продажем алкоголю,  тютюну та інших речовин, що мають негативний вплив на здоров’я;
  • підприємства не пов’язані із оборонною галуззю;
  • підприємства не знаходяться під санкціями ЄС;
  • засновники/учасники/бенефіціари не включені до санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України.

Обмеження: компанії, чия сфера діяльності пов’язана з виробництвом або продажом тютюнових виробів, алкоголю, виробництва зброї й супутніх товарів, не можуть брати участь у програмі.

У  разі виникнення питань щодо заповнення форми, звертайтеся на контактну пошту: leverist@sup.org.ua

Мінсоцполітики поновлює кредити під 0% для відкриття власної справи малозабезпеченими особами

У рамках програми «Рука допомоги» непрацюючі громадяни з малозабезпечених сімей можуть отримати 100,5 тис. грн поворотної допомоги під 0% для відкриття чи розвитку власного бізнесу. 

Допомога надається на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власної справи.

Такий кредит можна отримати на 3 роки. Повернути кошти можна або одним платежем або достроково, частинами відповідно до графіка, погодженого центром зайнятості.

Сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів і ЄСВ – наголошують у міністерстві. Кредит не повертається, якщо підприємець сплатив податків, зборів і ЄСВ на суму, що перевищує суму наданої допомоги. 

Фінансова допомога не повертається, якщо підприємцем:

  • сплачено податки, збори і ЄСВ в сумі, що перевищує суму наданої допомоги;
  • у перший рік з дати отримання допомоги працевлаштовано за направленням центру зайнятості не менше 2-х осіб із малозабезпечених сімей строком не менше, ніж на два роки.

Для отримання такої допомоги необхідно звернутися до найближчого Центру зайнятості. При собі потрібно мати:

  • заяву про надання фінансової допомоги;
  • бізнес-план;
  • довідку про несудимість.

Рішення про надання такої допомоги приймає Комісія з питань надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, після чого в письмовому вигляді надсилає претенденту. Якщо рішення позитивне, людина має створити юридичну особу чи зареєструватися як фізична особа-підприємець протягом 30 календарних днів із дати отримання повідомлення.

Варто зазначити, що програму було розроблено спільно зі Світовим банком, у 2016-2018 роках вона була пропілотована у Львівській, Полтавській, Харківській, Донецькій, Житомирській, Чернігівській областях і зарекомендувала себе як успішний соціальний проєкт. За цей період 237 підприємців змогли започаткувати власну справу.

Цьогоріч на реалізацію програми державою виділено 9,6 млн грн.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту