Олевський відділ окружної прокуратури інформує

Олевським відділом Коростенської окружної прокуратури у межах повноважень, визначених Законом України «Про прокуратуру» та кримінально процесуальним кодексом вживаються заходи щодо забезпечення належної організації роботи, повноти та своєчасності виявлення та усунення порушень закону у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Олевської та Білокоровицької ОТГ, реального захисту та поновлення порушених інтересів громади та держави, відшкодування завданих збитків, спричинених незаконними порубками дерев.

Прокуратурою вжито реальних заходів щодо виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконною порубкою лісу та тіньовим обігом деревини, постійно проводиться моніторинг інтернет новин та опрацьовується інформація, поширена у мережі Інтернет, ЗМІ, соціальних мережах з приводу виявлення кримінальних правопорушень вказаної категорії.

Тому, протягом 2022 року за матеріалами правоохоронних та контролюючих органів державної влади розпочато досудове розслідування 37 кримінальних проваджень, з них 33 – за ч.1 ст. 246, ч. 4 КК України (незаконна порубка, незаконне перевезення, зберігання та збут лісу).

Укритих від обліку злочинів даної категорії не виявлено.

Скасовано 2 необґрунтованих постанови слідчих про закриття кримінальних проваджень вказаної категорії.                                  

 Щодо незаконної порубки, незаконного перевезення незаконно зрубаних дерев до суду направлено 16 обвинувальних актів стосовно 18 осіб, з них за ч.1 ст. 246 КК України – 5 відносно 6 осіб,  ч. 4 ст. 246 КК України – 3 відносно 3 осіб,   та 8 проваджень щодо крадіжки лісопродукції у військовий час – ч.4 ст. 185 КК України.

Накладено арешт на лісопродукцію та транспорт на суму понад  1 550 000  грн.  

З метою відшкодування завданих збитків заявлено 4 позови до Олевського районного суду. 

Кримінальні провадження такої категорії за реабілітуючими обставинами не закривались та не зупинялись. Судами виправдувальні вироки не виносились.

 Протягом січня-лютого поточного року зареєстровано 2 кримінальних провадження щодо незаконного перевезення лісопродукції без відповідних документів. У ході розслідування зазначених кримінальних проваджень проведено першочергові слідчі (розшукові) дії. Вилучено транспортні засоби з навантаженою лісопродукцією, без відповідних документів, визнано їх речовими доказами та знаряддями вчинення злочину. Погоджено клопотання про накладення арешту на вилучену лісопродукцію та транспорт, які скеровано для розгляду до Олевського районного суду. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває, проводяться слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

 Олевський відділ окружної прокуратури

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту