В Олевську вшанували подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та пам’ять жертв катастрофи

Щороку 26 квітня Україна та світ згадує страшну аварію на Чорнобильській АЕС та вшановує її жертв. Цьогоріч минає 37 років з моменту найбільшої в історії аварії в ядерній енергетиці.

За приблизними оцінками тією чи іншою мірою постраждали понад 1,7 млн людей. Ліквідаторами аварії було визнано понад 520 000 осіб
Наслідки Чорнобиля виявилися далекосяжними і тривалими. Чорнобильська катастрофа – це не лише екологічна трагедія, це історія тисяч ліквідаторів та місцевих мешканців, життя яких назавжди змінилося після аварії на АЕС.

Сьогодні біля памятнику «Героям Чорнобиля» відбувся мітинг-реквієм на вшанування пам’яті 37-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції за участі: Олевського міського голови Сергія Лисицького, його заступника Юрія Данюка, народного депутата України Арсенія Пушкаренка, голови Коростенської РДА Юрія Тарасюка, його заступниці Лариси Хоречко та ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Під час заходу присутні гості вшанували тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха та висловлювали слова великої шани та вдячності ліквідаторам за їх самовідданість та героїзм.

Подяками, грошовими преміями та цінними подарунками було нагороджено учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС.

Хвилиною мовчання присутні вшанували  пам’ять всіх учасників ліквдації наслідків Чорнобильської катастрофи, тих, у кого страшна радіація забрала життя.

«Це велика трагедія як в історії України, так і в історії всього людства. Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС завжди будуть для нас символом громадського подвигу та самопожертви, які заслуговують вдячність та повагу. Обов’язок кожного українця сьогодні – пам’ятати про мужність, самовідданість і саможертовність учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які, без перебільшення, врятували світ від ядерної катастрофи, ризикуючи власним життям та здоров’ям», – зазначив міський голова Сергій Лисицький.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту