Створення дитячого будинку сімейного типу, встановлення меморіальних дощок та інші питання виконкому

Сьогодні, 5 травня, під головуванням міського голови Сергія Лисицького відбулось засідання виконавчого комітету. Загалом було розглянуто 28 питань.

Присутні розглянули рішення про створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї Макарчук та влаштування дітей на виховання і спільне проживання. Наразі в Олевській громаді функціонує 3 будинки сімейного типу. На виконкомі одноголосно підтримали створення четвертого.

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п’яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Читайте також: Генератори, ноутбуки та продукти для дитячих будинків сімейного типу від Фундації Олени Зеленської.

Традиційно розглядалось питання про надання одноразової матеріальної допомоги жителям Олевської громади. Фінансова допомога надається 31 особі. Переважно люди звертаються по допомогу на лікування, ліквідацію наслідків пожежі та на поховання. Загалом було виділено 55 тисяч гривень.

Також були прийняті рішення про надання дозволу на встановлення двох меморіальних дощок.

Розглянувши звернення старости Радовельського старостинського округу Світлани  Загорулько, було надано дозвіл на встановлення меморіальної дошки загиблому герою Збройних Сил України Зеруку Анатолію Анатолійовичу на будівлі Поясківської філії І-ІІ ступенів ОНЗ БТЛ «Радовель»  в селі Пояски за власний кошт.

На території  кладовища в селі Рудня-Бистра, за кошти СА «Злагода», встановлять меморіальну дошку на честь жінок сіл Корощине, Рудня-Бистра, Варварівка, які пережили лихоліття Другої Світової Війни.

Серед інших розглядались питання: про взяття на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, надання дозволу на зрізання аварійних зелених насаджень, надання дозволу на встановлення тимчасових споруд тощо.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту